Pappan säger att han inte blir mätt på kaninmat.

Låt oss gissa lite hej vilt: Vid något lunchtillfälle har din pappa känt sig lite äventyrlig och valt det vegetariska på menyn och fått biffen utbytt mot fräscht ungsbakad spetskål. Klart pappan är hungrig igen efter två timmar. Det är (tyvärr) inte helt ovanligt att kockar ersätter köttet med någon grönsak som innehåller mindre protein och energi. Och det är ju helt värdelöst när man har fyra timmar kvar på jobbet, och annars också för den delen. Men det finns såklart vegomat som också innehåller mycket protein och är mättande, till exempel tofu, bönor, linser, ärtor, nötter, frön o.s.v. Och det är inte precis som att en måste stå och rulla sina egna linsbullar heller, det mesta finns att köpa färdigt.

En eventuell följdfråga är vilken typ av mättnadskänsla det är pappan är ute efter. Vill han åt den där tunga, toppade, paltkomiga jag-måste-sitta-ner-en-stund-annars-kräks-jag-lite-mättnaden som lätt kan uppkomma med köttiga alternativ, typ planka med bea, så är det förstås ingen omöjlighet med vego. Tänk en XXL falafeltallrik med x-tra allt + hårdfriterade lökringar och pommes med vitlöks- och sweet chili-dippa.
Hej växtbaserad paltkoma!

16/16

Kakor passar fint med havredryck, även den digitala sorten. Är det ok med dig att vi använder kakor på den här sidan? Vadå kakor?